Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Viskipuolue

Liberaalipuolue - Vapaus valita r.p.

Puolueemme nimi on nyt vaihdettu otsikon mukaiseksi (Yle 23.6.2016), uuden logon etsintä on käynnissä, aktiivien määrä kasvaa tasaista tahtia, piirijärjestöjen perustaminen aloitettu, ja kunnallisvaalilistoja ruvetaan täyttämään.

Liberaalipuolue ja naiset

Pienpuolueita kuten viskiä ja piraatteja kritisoidaan joskus siitä, että ne vetävät pääasiassa 20-30 -vuotiaita miehiä. On totta, että pienpuolueprojektit ovat vaikeita ja aikaavieviä ja että ne siksi vetävät vähemmän väkeä kuin muut harrastukset, mutta muuten asia ei ole lainkaan niin yksioikoinen.

Miksi kannatan Viskipuoluetta

Viskipuolueen rakettimaisen kannatuksen nousun myötä liberalismin kritiikki on jälleen nostanut päätään mediassa ja blogistaniassa. Yleensä kritiikki koskee sitä, että liberalismi jotenkin kannattaa ”kovia arvoja”. Tämä kritiikki tuntuu hyvin vieraalta itselleni, ja siksi kirjoitan nyt pari sanaa siitä miten itse päädyin kannattamaan liberaalia puoluetta. En käsittele tässä talousliberalismia, vaan ainoastaan vastaparia kovat arvot vs. pehmeät arvot. Mielipiteet ovat omiani eivätkä välttämättä edusta viskipuolueen kantaa.

Viskipuolue etsii nimeä, mikä sen pitäisi olla?

Arvon Uusi Suomi,

kerättyämme vuoden verran turuilla ja toreilla kansalaispalautetta, sekä kannattajakortteja, Viskipuolue on nyt puoluerekisterissä (vaalit.fi 18.3.2016). Asian konkretisoi lopullisesti se, että Uuden Suomen profiiliin voi valita puolueeksi Viskipuolueen - kiitoksia tästä muutoksesta toimitukselle, sekä kannattajakorteista niille jotka sen täyttivät, tai muuten olivat hengessä mukana.

Pienpuolueissa päättymättömän nousukauden väreitä

Tänään Piraattipuolue on ilmoitti rikkoneensa 5000 allekirjoitetun kannattajakortin rajan. Pari viikkoa aiemmin Kansallinen Viskipuolue rp. ilmestyi jo puoluerekisteriin. Mikäli puolueet solmivat vaaliliiton, heillä on todellisia mahdollisuuksia saada edustajia läpi ainakin kunnallisvaaleissa, eduskuntavaaleissa se on Viskipuolueelle jopa melko todennäköistä.

Viskipuolue puoluerekisteriin

Suomen tulevaisuus näyttää todella huolestuttavalta. Nykyiset eduskuntapuolueet eivät tunnu saavan muutosta aikaiseksi ja ovat muutenkin kykenemättömiä ajamaan tämän maan kokonaisetua. Tämän vuoksi perustimme vuoden 2014 lopussa Kansallinen Viskipuolue ry -nimisen yhdistyksen, jonka tavoitteena on vastustaa eturyhmäpolitiikkaa ja edistää yksilön ja yrittämisen vapautta sekä tutkittuun tietoon perustuvaa järkiperusteista päätöksentekoa.

Valtio versus AY-mafia

Ammattiliitot syntyivät aikoinaan valvomaan oman alansa työntekijöiden etua, eikä tämä ole ajan saatossa muuttunut. Niitä ei kiinnosta itse alan kilpailukyky, eikä myöskään koko yhteiskunnan hyvinvointi tai edes valtion verotulot, vaikka ne ovatkin onnistuneet neuvottelemaan valtiosta rahoittajan itselleen. Niillä ei myöskään ole suurta mielenkiintoa saada lisää jäseniä kerhoonsa, eli käytännössä ne eivät tule koskaan välittämään siitä miten hyvin uudet työntekijät alalle työllistyvät.

Väyrysliberaaleja vai viskipaavoja?

Useampikin aviisi (kuvat liitteenä) on ottanut kantaa Viskipuolueen ja Kansalaispuolueen mahdolliseen yhteistyöhön, joten päätin kirjoittaa asiasta epäselvyyksien välttämiseksi.

Viskipuolueella ei ole suunnitelmia tehdä yhteistyötä Kansalaispuolueen kanssa, mutta suhtaudumme pienpuoluiden välisiin vaaliliittoihin positiivisesti.

700 kannattajakorttia puuttuu - liberaalipuolueen avunhuuto

Olen jo vuodesta 2008 saakka ("Ei koske Suomea!") katsonut vierestä tätä hidastettua junakolaria, jota Suomen taloudeksi kutsutaan. On epäselvää oliko Katainen tyhmä vai valehtelija, mutta selvää oli jo silloin, että hän oli väärässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä