Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylivieska

Sairaanhoitopiirin heikko hoito

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on lakkauttamassa Ylivieskan Visalan sairaalaa. Syynä on se, että sairaalaan ei saada psykiatria.  Sitä on ihmetelty, miksi sairaanhoitopiiri ei hoida asiaa sisäisin järjestelyin. Oulussa on kuulema 77 psykiatria. 

On merkillistä tämä lääkäreiden ylivalta vai onko kysymyksessä heikko johtaminen vai heikko tahtotila sairaalan säilyttämiseen. Ylivieskassa on vajetta psykiatrin lääkäreistä ja heikolla miehityksellä työkuorma on kasvanut oli turhan suureksi. Miksi työantaja ei ole tähän puuttunut ?

Ylivieskan kirko paloi, mitä tulevaisuudessa?

Ylivieskan kirkon tuhopoltto pääsiäisviikon lanka lauantaina ja sai aikaan varsinaisen spekuloinnin vyöryn sosiaalisessa mediassa. Surullista oli että arkkipiispa Kari Makinen joutui henkisen kivityksen kohteeksi koska esiintyi televisiossa paloiltana. Ylivieskassa kuitenkin suunnataan nyt tulevaisuuteen ja on ehdotettu uuden kirkon rakentamista talkoovoimin palaneen tilalle. Myös Maaseudun Tulevaisuudessa ehdittiin aiheesta uutisoida ja uutta kirkkoa ehdotettiin hirrestä.

Je suis Ylivieska


Pääsiäisen hirvittävin ja kaikkein ansaitsemattomin tapahtuma oli Ylivieskan puukirkon palaminen. Pienikin vilkaisu someen kertoi selkeästi, että asia otettiin vakavasti koko maassa. Näin onkin täysin oikein, koska tällaisissa tapahtumissa kohteena on koko yhteisö. Ylivieskalainen, kristitty, kukin tavallaan pääsiäistä viettävä.

Lopulta kaikkein merkittävintä voi olla se, mitä ei tapahtunut.

Ylivieskan kirko palaa!

Ylivieskan 1700-luvulla valmistunut puukirkko on Ylivieskan seuakunnan tiedotteen mukaan parhaillaan ilmiliekeissä, katto on romahtanut ja palo levinnt jo tapuliin. Erittäin surullinen uutinen näin näin pääsiäisenä. Tarkempaa tietoa ei palosta ollut Ylen uutistoimittajan mukaan annettu. Aiheesta uutisoi Yle ja Aamulehti.

Yle uutisoi tutkinnan aloitettavan heti sunnuntaina, paloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä. Palosta epäilty on saatu kiinni mutta syy on yhä selvittämättä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä