Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Anna-Maja Henriksson

Sote - pakotettu kuntauudistus?

Sote – pakotettu kuntauudistus?

Pääministeri Sipilä esitteli eduskunnassa 7.10.2015 hallituksen kärkihankkeita. RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin vastauspuheenvuorossa oli harvinaisen painavaa asiaa.

Tässä suora lainaus:

RKP opiskelemassa oppositiossa oloa

Ruotsalainen kansanpuolue on ollut Suomen hallituksessa yhtäjaksoisesti 36 vuotta. Sipilän hallituksen ulkopuolelle se kuitenkin jäi. Nyt RKP joutuu asiaa opiskelemaan, vaikka puoluejohtaja Haglund ei  syytä oppositioon jäämistä sanojensa mukaan ymmärräkään.

Vapiskaa seksinostajat!

Kesäkuun alusta lähtien seksin osto paritettavalta on rangaistavaa myös tuottamuksellisena, eli jos on tullut ostaneeksi huolimattomuuttaan. Ostaja voidaan tuomita, jos hänen olisi pitänyt epäillä asiaa. Enimmillään rangaistus voi olla kuusi kuukautta vankeutta.

Ketkä tylsyttivät kärkihankkeen?

Talousrikosten tutkinta ei ole edennyt tarkoitetulla tavalla sen paremmin poliisin kuin syyttäjienkään toimesta. Kyse on eräästä hallituksen kärkihankkeesta. On syytä kysyä ketkä kantavat poliittisen vastuun. Vastuu kaikenjärjen mukaan kuuluu asianomaiselle ministerille.

Poliisista Suomessa vastaa sisäministeri, joka hallituskauden alusta vuodesta 2011 on ollut Päivi Räsänen. Häneltä odotamme vastausta, miksi rahaa on kulunut muuhun kuin siihen mihin se oli tarkoitettu eli talousrikostutkijoiden palkkaamiseen.

Sote-uudistuksella yhä onnistumisen edellytykset

Pääministeri Jyrki Katainen on luvannut, että hallitus ei tule antamaan perustuslain vastaisia esityksiä. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on lausunut, että nyt kuntakierroksella oleva sote-järjestämislain valmisteluryhmän esitys on perustuslain vastainen. Tästä seuraa se, että hallituksen on vielä viilattava lopullista esitystä ja uudistuksella on kaikki edellytykset saavuttaa sille asetetut tavoitteet.

Perustuslaki ei ole muovailuvahaa

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) lupasi Ylen Vaalien välissä: Kuntien kujanjuoksu
-lähetyksessä
(12.12.2013), että hallitus ei tule esittämään perustuslain
vastaisia esityksiä: ”Ei, me emme siis perustuslain vastaisia esityksiä tee”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä