Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-liittovaltio

EU- liittovaltioon - federaatioon - vaiko EU-valtioliittoon?

EU- vaalit lähestyvät. US- bloggaajatkin vain spekuloivat täällä perin mustavalkoisesti sillä että pitäisikö meidän äänestää ”reilusti” liittovaltioon äänestäneiden perusteella ao. EU- ryhmää edustavia meppiehdokkaita vaiko liittovaltiota vastaan äänestäneiden ryhmää, niitä edustavia meppiehdokkaita. Äänestimme sitten kumpaa ryhmään kuuluvia EU-ehdokkaita tahansa, valta ei ole enempää omissa kuin ao. ryhmienkään meppien käsissä.

Eurovaalien tärkein puheenaihe – Liittovaltio

Suomalaisessa julkisessa keskustelussa on pitkään vältetty ottamasta kantaa tai edes kysymästä puolueilta näiden kantaa EU:n liittovaltiokehitykseen.

Puolueista kokoomus on selvimmin ilmaissut olevansa EU:n tiivistämisen kannalla, tosin liittovaltiotermiä vältellen. Perussuomalaiset ovat yksimielisesti ylikansallista liittovaltiota vastaan. Muiden puolueiden linja on jäänyt, luultavasti tarkoituksella, epäselväksi.

Todellisuudentajua federalisteille

Luxemburgilaiskomissaari Redingin liittovaltiotoiveen esittäminen julkisesti ennen europarlamenttivaaleja tuo tärkeän aiheen keskusteluaiheeksi. Se oli tervetullut avaus, sillä muutoin Suomessa oltaisiin varmaan vielä pidemmän aikaa pelätty veneen keikuttelua. Hyssyttelyn aisapariksi toisella puolen maalaillaan sarvia ja kolmiohäntää Brysselin "kasvottomille diktaattoreille" pelottelumielessä. Tällainen hiljaisuus, ja tällainen pelottelu ei edistä lainkaan suomalaisten etuja.

Haluatko EU-liittovaltion vai et? EU-vaalit ratkaisevat paljon.

Euroopan komission varapuheenjohtaja, pitkäikäisin komissaari Viviane Reding vaatii tuoreessa puheessaan eurooppalaisia äänestäjiä päättämään kevään eurovaaleissa siitä, tehdäänkö Euroopan unionista todellinen liittovaltio, ”Euroopan Yhdysvallat”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä