Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan yhtenäisyys

Kylmän sodan jälkeen Venäjä ja Suomi halusivat Itä-Euroopan Naton ulkopuolelle

Tämä kirjoitus ei ole vappukirjoitus ja edellyttää lukijalta muuta kuin perinteistä vappukuntoa. Hyvää vappua kuitenkin kaikille ja erityisesti heille, jotka seuraavat tiiviisti Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Minne menet Eurooppa?

Olen aina uskonut vahvasti yksilöihin ja yksilönvapauksiin. Jokainen luo lopulta oman kohtalonsa. Ympäröivän yhteiskunnan tehtävänä on taata kaikille mahdollisuuksien tasa-arvo. Vastaavasti on tunnustettava, että toimimalla yhdessä yksilöiden, yhteisöjen tai valtioiden kesken voimme saada aikaan huomattavasti enemmän kuin yksinämme. Yhteistoiminta taas on mahdollista vain, mikäli jaamme yhteisen vision ja päämäärän.

Ei pelolle, ei vihalle - ajatuksia Brysselistä

Ajatukseni ja myötätuntoni ovat Brysselin iskuissa menehtyneiden ja loukkaantuneiden uhrien perheiden kanssa. Jälleen kerran maanosamme on joutunut kokemaan ääriliikkeiden väkivaltaa.

Eurooppa on pitkään ollut ristiriitojen repimä ja solidaarisuus on ollut vähenemässä. Toivoisin, että nyt keskityttäisiin miettimään sitä, miten me saisimme asiat kuntoon ja miten me voisimme yhdessä nämä ääriliikkeet pysäyttää.

USE onko se Euroopan liittovallat?

Jihaa liittovaltio tai Euroopan yhdysvallat USE. Mikä on liittovaltion määritelmä? USA lienee eräänlainen standarti, perusmetri mitata liittovaltiota koko euroopan mittakaavassa. Siellä eri osavaltiot poikkeavat luonteiltaan ja vaikkapa kansalaiskäyttäytymiseltään aika paljonkin. Oma osavalto on myös henkinen koti siellä asuvalle jne. Silti liittovaltiomalli toimii ja miksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä