Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumeet

Tunteiden vuoristorataa huumeriippuvaisen rinnalla

Irti Huumeista ry piti läheisten päivät 13.7.-14.7.2019 Lahdessa osana Ida Tynin opinnäytetyötä.  Läheisiltä kysyttiin keväällä 2019, millaisia asioita päivillä pitäisi käsitellä. Suunnittelu tehtiin yli seitsemänkymmenen läheisen vastausten pohjalta.

Kovan huumepolitiikan Malesia dekriminalisoi huumeiden käytön, milloin Suomi?

Erittäin kovasta huumelainsäädännöstä tunnettu Malesia on päätynyt samaan johtopäätökseen kuin moni muukin maa, käyttäjien rankaiseminen on järjetöntä kaikilta kanteilta, nyt aikovatkin dekriminalisoida käytön ja pienien huumemäärien hallustapidon. Kannabiksen sallimisesta lääkinnälliseen käyttöön on myös puhetta!

Hienoa Malesia!

 

"Viime vuoden vaaleissa valtaan nousseen uuden hallituksen piirissä on käyty keskusteluja myös kuolemanrangaistuksen poistamisesta.

Huumesodan uhrit 2019

"Tilanne on hyvin väkivaltainen, sillä eri arvioiden mukaan Duterten huumeidenvastainen sota on vaatinut yli 27 000 kuolonuhria. Valtion viralliset luvut ovat 6 600 uhria."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006172994.html?ref=rss

--

Kaksituhatluvulla, yhä järjestäytynyt rikollisuus vallitsee globaalisti, niin Suomen vankiloissa kuin Filippiinien kaduilla. Monet miettivät, oliko Israelin laki sittenkin parempi ja kuolemantuomio on paras "vankila".

Rikolliset perustavat maahan amfetamiinitehtaita

Ruotsi painii uuden ongelman edessä joka johtuu epäonnistuneesta huumepolitiikasta eli kieltolaista. Nyt saavat he maksaa hintaa siitä lisää.

Ei ole yllätys että "huumetehtaita" perustetaan. Tuotto on niin huikea ja kysyntää löytyy. Myös valmistaminen on nopeaa.

Huumeiden vastainen sota, kuinka paljon tähän vielä tuhlataan?

Jälleen kerran uutisia, miten katastrofaalisesti huumeiden kieltolaki on epäonnistunut, tällä kertaa Afganistanista. USA:n operaatio Rautamyrskyn oli tarkoitus saada Afganistanin huumeongelma kuriin, tälläkin kertaa hommat meni täysin reisille, rahaa paloi 8mrd$ ja ongelmat, sekä tuotanto vain kasvoi. Milloinkohan sitä opittaisiin, ettei kieltolait toimi?

Taiteilijoiden doping valvontaan

Jos ministeri kännää ja ei ole tavoitettavissa tai toheloi humalassa, hänelle määrätään esim. Puolustusvoimien riveistä pari peräänkatsojaa jotka huolehtivat ministerin kaikkein välttämättömimpiin tilaisuuksiin, muuten hänen postinsa hoituu virkatyönä ministeriön virkamiesten toimesta. Kaikenlaisia menetelmiä sovelletaan.

 

Huumeiden kieltolaki vallankäytön välineenä.

Huumeiden kieltolaista vallankäytön välineenä nähtiin kuukausi sitten Venäjällä räikeä esimerkki ja syntyi todella erikoinen näytelmä, kun korruptiota tutkiva journalisti Ivan Golunov otettiin kiinni epäiltynä huumeiden myymisestä. Syytteet (onneksi) pian kumottiin, mutta nyt hän saa elää pelossa todennäköisesti loppuelämänsä. Ei toki ole ainutkertaista, että huumetuomioita käytetään esim. poliittisten vastustajien vangitsemiseen, kuten mm. Duterte Filippiineillä tekee. 

Alkoholiongelma on sairaus, huumeongelma rikos

Otsikon kertoma tilanne on kestämätön. Tätä mieltä ovat myös useat asiantuntijat Suomessa ja myös globaalilla tasolla.

On hieman uskomatonta, että yksi suurin vastustaja on poliisi. He eivät halua vähentää haittoja. Sitä en voi ymmärtää. 

Uuden hallituksen pitäisi ottaa pian huumepolitiikka tarkasteluun ja myöntää nykyisen lain epäkohdat. Huumestrategia pitää päivittää vastaamaan  nykyaikaa. Tieto on lisääntynyt ja esimerkkejä paremmasta huumepolitiikasta  löytyy kyllä.

Kaleva uutisoi aiheesta tänään:

Kuuntele ja suojele lasta

Lapsen oikeudet on kirjattu YK:n lapsen oikeuksien yleissopimukseen. Se on valtioita sitova ihmisoikeussopimus, joka määrittää muun muassa, että lapsia on suojeltava huumeiden käytöltä. Miksi lapsia ei kyetä suojelemaan hyvinvoivassa Suomessa? Miksi moni lapsi joutuu elämään turvatta?

"Huumeiden viihdekäyttöä ei ole olemassa"

MInua jaksaa aina hämmästyttää, kuinka ulkokultaisia ja tekopyhiä ihmiset ovat - niin mediassa, valtiossa kuin ihan tavalliset ihmisetkin.


Demokratiahan ei ole mikään hyvinvoinnin takuu. Sehän vain tarkoittaa sitä, että vahvin voittaa: viidakon laki.
Suomessa kuulemma suurin osa ihmisistä on hyvinvoivia. He ovat ns. a luokan kansalaisia. On kuitenkin yhä enemmän syrjäytyneitä ja muunlaista yhteiskunnan pohjasakkaa, kuten itsekin olen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä