Matti Kyllönen

Koskiensuojelulaki

Vaelluskalakantojen ja ympäristön voitto

Hallitus linjasi hetki sitten, ettei Kollajan tekoaltaan rakentamiselle ja koskiensuojelulain avaamiselle ole poliittisia edellytyksiä. Kiitän hallitusta lämpimästi ratkaisusta, joka oli terveen järjen, vaelluskalakantojen ja ympäristön voitto. 

Koskiensuojelulakia suojellaan yli puoluerajojen!

 

Koskiensuojelulakia suojellaan yli puoluerajojen

 


Viimeiset jäljellä olevat vapaasti virtaavat koskemme ovat kansallisaarteita

KOSKIENSUOJELULAKIA EI TULE AVATA

 

Koskiensuojelulakia ei tule avata

 

Koskiensuojelulaki säädettiin vuonna 1987 suojelemaan viimeisiä vapaana virtaavia koskia. Koskien suojelun tarve on niistä ajoista vain suurentunut, niin huonosti voivat useat, virtavesistä riippuvaiset, uhanalaiset kalalajimme.

 

 

Miksi laki halutaan purkaa

 

Stubb ja Sipilä ajavat Kollajaa ja koskiensuojelulain avaamista

Julkaistu Iijokiseudussa 9.1.2015

Stubb ja Sipilä ajavat Kollajaa ja koskiensuojelulain avaamista

Ympäristöhallinto, julkinen sektori ja arvot kuntoon

Keskusta haluaa sanojensa mukaan laittaaa Suomen kuntoon seuraavissa eduskuntavaaleissa. Itse en kuitenkaan allekirjoittaisi kaikkia keskustan kuntoutusohjelmia. Mielestäni kun Suomea ei saada kuntoon ympäristöhallinnon ja julkisen sektorin alasajolla tai arvokonservatismilla. 

Kokoomus ja koskiensuojelulaki

Tämä blogi on kirjoitettu yhdessä Espoon kaupunginvaltuutettu Henrik Vuornoksen kanssa.

Viimeaikaiset kannatusmittaukset ennakoivat Juha Sipilän johtamalle Keskustalle hyvää menestystä kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Samanaikaisesti kotimaiseen keskusteluun on ilmestynyt voimakkaita vaatimuksia vesivoiman lisärakentamisesta. Esille on noussut muun muassa Kollajan säännöstelyaltaan rakentaminen, joka sattumoisin sijaitsee Sipilän omassa vaalipiirissä.

Keskusta aikoo tuhota tulevaisuuden työpaikat.

Keskusta aikoo tuhota tulevaisuuden työpaikat.

 

Olen täysin ällistynyt, tyrmistynyt ja suoraan sanottuna raivoissani Keskustan tämän hetkisestä lähes kiimaiseksi yltyneestä halusta ajaa koskiensuojelulain avaamista. Ymmärtävätköhän keskustalaiset todellisuudessa mitä koskiensuojelulain avaaminen tarkoittaisi. Ei, se ei tarkoita pelkästään Kollajan allasta Pudasjärvelle. Luulevatko he tosiaan, että muut vesivoimayhtiöt hyväksyisivät sen, että yksi voimayhtiö saisi ainoana etuoikeuden koskiensuojelulain raottamisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä