Matti Kyllönen

RKP

Pakollinen ruotsin kieli on turhaa rahan ja ympäristön tuhlausta

Englanti on kielten metrinen pultti. Jokainen joka on käsitellyt tuumaisia pultteja metristen kanssa sekaisin, ymmärtää asian yskän varmasti. Ei ole mitään "etua" käyttää tuumaisia aina välillä. Granted, kieli ei ole sama asia (vaikuttaen paljon ajatteluun ja konseptointiin), mutta ruotsi on vain yksi germaaninen kieli kuten englantikin, eikä ruotsi tuo minkäänlaista uutta ajattelumallia. Suomalainen oppii jo ajattelultaan hyvin erilaiset kielet hanskatessaan omansa ja englannin.

Taidan olla RKP:läinen

Tein YLE:n vaalikoneen ja jos minun mielipiteideni perusteella valittaisiin Suomen mepit, niin sinne tulisi näköjään 

  • 6 RKP:stä
  • 2 kokoomuslaista
  • 2 vihreää
  • 1 kristillisdemokraatti
  • 1 keskustalainen
  • 1 sosialidemokraatti

Lähinnä minun näkökantojani oli oikein nuori kokoomuslainen nainen

toiseksi lähinnä oli sitten todella nuori RKP:läinen mies

kolmanneksi lähinnä oli jo vähän iäkkäämpi, mutta vasta keski-ikää lähestyvä vihreä mies

sitten tuli taas todella nuori RKP:läinen mies

Miehiä vai hiiriä

Ylen eilisessä (9.5.2019) TV1:n eurovaaliehdokastentissä päästiin todistamaan ikävää tilannetta. Laura Huhtasaaren puheenvuorolla toiset puhuivat päälle, johon Huhtasaari huomautti, että on hänen puheenvuoronsa, voitteko kuunnella. Tähän Nils Torvalds totesi ”ei kannata” ja jäi kippurassa hihittelemään letkautukselleen.

Torvaldsin käytös ei ollut herrasmiehen käytöstä. Päin vastoin, se oli alle kaiken arvostelun, kiusaamista.

Lehdistön kohua tai edes kiinnostusta asiaa kohtaan on turha odottaa, edustihan tämä ”parempaa” sivistymättömyyttä.

Keskusta ja RKP saattavat olla 2020-luvun vaikutusvaltaisimmat puolueet

Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen ilmoitti tiistaina, että maan seuraavat kansankäräjävaalit pidetään noin kuukauden kuluttua, 5. kesäkuuta. Maan poliittinen kulttuuri on mielenkiintoinen, sillä sen puolueet ovat Suomesta poiketen järjestäytyneet kahteen poliittiseen blokkiin, jotka ovat pääpiirteittäin sitoutuneet tukemaan yhteisiä poliittisia tavoitteita.

Kansanrintamahallituksen muodostamien alkaa huomenna, jos keskusta suostuu

Vaalitulos oli siksi tasainen, että hallitustunnustelijan roolista ei tullut helppoa. Tämän päivän tietojen mukaan arvioin, että uutta kansanrintamahallitusta aletaan koota huomenna, mikäli keskusta siihen suostuu. Tämä tuli selkeästi esiin Antti Rinteen tämän päivän kommenteista. Hän suostutteli keskustaa mukaan hallitukseensa.  Eli kansanrintamahallituksen avaimet ovatkin nyt keskustan käsissä.

Poliittiseen keskustaan on tulijoita - Mitä ovat "ääri-ideologiat"?

Eduskuntaryhmät – lukuunottamatta perussuomalaisia – tahtovat aloittaa uuden eduskuntakauden kiusanteolla. Muuksi ei voi sanoa sitä, että perussuomalaiset kansanedustajat halutaan siirtää vastoin omaa tahtoaan täysin eri paikkaan kuin missä puolueen edustajat ovat tavanneet istua jo vuosikymmenten ajan. Miksi RKP:n toive omista istumapaikoista tahdotaan toteuttaa, mutta perussuomalaisen toivetta ei tahdota? Puolueellista!

Kompromissiesitys eduskunnan täysistuntosalin istumajärjestykseen

Eduskunnassa on nyt syntynyt sangen repivä riita siitä, minne RKP ja Perussuomalaiset tulisi oikein istuttaa. RKP haluaa siirtyä täysistuntosalissa oikealta reunalta keskemmälle, mutta Perussuomalaiset ei halua siirtyä RKP:n vanhalle paikalle oikeaan laitaan, jonne muut puolueet ovat päättäneet puolipakolla Perussuomalaiset siirrettävän.

Suomalaiset ovat hanakoita riitelemään. Erityisen hanakoita ovat riitelemään suomalaiset poliitikot. Riidaksi meni eduskunnan täysistuntosalin istumajärjestyskin ennen kuin varsinaista eduskuntatyötä on päästy edes aloittamaan.

Uuden enemmistöhallituksen muodostamisesta

Uuden enemmistöhallituksen muodostaminen ei ole tulevalle hallituksenmuodostaja Antti Rinteelle mikään läpihuutojuttu. Tämän takaavat ennätyksellisen tasainen vaalitulos, sekä vaalien voittajan SDP:n saama vaatimaton ääniosuus 17,7% vaaleissa. Vaihtoehtoja vähentää myös muiden puolueiden ilmituomat kannat perussuomalaisten "arvoista". Painetta lisää vielä Suomen heinäkuun alussa alkava Euroopan unionin puheenjohtajuus.

Vårt land

Under de senaste veckor har också finlandssvenskor besökt sannfinnländarnas valtält. De har erkännt att nu för den första gången i deras liv måste de rösta ett annat parti än SFP. De finlandssvenskor som jag talat med har sagt att SFP har gått för långt med sin annan ideologi utanför språkfrågan.

Oikeistopuolueet eivät halua yleishyödyllisten verovapauden poistoa

Oikeistopuolueet, joihin selkeästi nykyinen Keskustakin lukeutuu, lyövät Kojamolla ay-liikettä ja SDP:tä päähän niin, että koiraslohi on jo aivan tohjona. Media ja erityisesti Talousmedia avustaa tässä varsin ansiokkaasti. Viime viikolla mm Talouselämä teki artikkelin kuinka suuri osa suorista vuokranantajajille maksettavista asumistuista menee Kojamolle. Tätä sitten jaettiin muissa medioissa innokkaasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä