Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotaveteraani

Kallis on kuolla joukkosi eessä - Veteraanin lasku 850 euroa

Pankki on paremmin asioista perillä kuin Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä. Kun 95-vuotias isäni, sotaveteraani, otti ja kuoli 25.2.2019, niin pankki lähetti seuraavat tiliotteet hänen kuolinpesälleen, mutta hyvinvointikuntayhtymä lähetti myöhemmin laskun hänelle itselleen. Siis vainajalle.

Ei kai tuolla suurta merkitystä ole, mutta nostaa silti mieleen jonkinlaisen epäilyn Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tietojärjestelmien tasosta.

Suomen sodan 1808-1809 veteraanit Ikaalisissa

Suomen sodan 1808-1809 veteraanit Ikaalisissa

Suomen sodan veteraanien kohtalo ja ankeat elinolot alkoivat laajemmin kiinnostaa kun sodasta oli kulunut 50 vuotta.  Vuoden 1858 tienoissa alettiin koota rahavaroja ja muita apuja säälittävissä oloissa elävien invalidien ja ikänsäkin puolesta jo parhaat voimansa menettäneiden soturien hyväksi. Myös patsaita ja muistopaasia värkättiin.

*

Ikaalisten sotaveteraaneja 1808-1809 Suomen sodasta

216 rappioalkoholistia kuoli Suomessa 50 vuotta sitten.

Hiljaisten miesten kuolema on kaikkein aliarvostetuin tapahtuma Suomessa.

Lehtileike puolen vuosisadan takaa kertoo:

"216 rappioalkoholistia kuoli Suomessa professori Antti Alhan tutkimuksen mukaan viime vuonna (1967)."

"Valtaosa kuolemantapauksista johtui denaturoidun spriin nauttimisesta."

"Tämä luku 216 on ainoastaan minimi; heitä on varmasti kuollut paljon enemmän.

Mm. ruumiinavaukset tehdään kuolinsyyn selvittämiseksi poliisin harkinnan mukaan ja poliisit harkitsevat eri paikkakunnilla eri tavoin.

216 rappioalkoholistia kuoli Suomessa 50 vuotta sitten.

Hiljaisten miesten kuolema on kaikkein aliarvostetuin tapahtuma Suomessa. Lehtileike puolen vuosisadan takaa kertoo: "216 rappioalkoholistia kuoli Suomessa professori Antti Alhan tutkimuksen mukaan viime vuonna (1967)."

Presidentti Koivisto pohti huomista - omatunto kolkuttaen

[U] “ ... Presidentti Mauno Koivisto on aina ollut karismaattisesti arvoituksellinen johtohenkilö. Helsingin Sanomat väänsi häntä aikoinaan innokkaasti presidentiksi. Koivisto on myös kieltänyt hänen lausuntojensa johdattelevan tulkitsemisen. Kuitenkin häneen luotettiin -vaikka lausunto Viron itsenäistymisestä oli edelleen Virossa herkistelyä aiheuttava. 

 

“Petä mieluummin luodut odotukset kuin annetut lupaukset”

Näillä sanoilla nyt edesmenneen presidentti Mauno Koiviston hyvä ja läheinen ystävä Seppo Lindblom kuvaili Yle’ n kanavalta erästä asiakohtaa kysyttäessä Koiviston jotain erityispiirrettä.

Sotaveteraani Henrik Forsiukselle

Luin haastattelunne MTV3: n sivuilta.

Sanoitte: – Me emme todellakaan taistelleet turhaan, vaan Suomi on pärjännyt hyvin sodan jälkeen. Meillä on nyt vaikeaa, mutta se on väliaikaista.

Olette aivan oikeassa. Me nyt jatkamme arvokasta työtänne. Tänään menen ystävien kanssa Helsingin keskustaan marssimaan saman lipun alla, jonka vuoksi taistelitte.

Avoin kirje UPI:n johtajalle Teija Tiilikaiselle

(Julkaistu Uuden Suomen puheenvuorossa ja Bloggerissa)

 

 

 

Raasepori 14.3.2015

Asia: UPI ja Charly  Salonius-Pasternak

 

Arvoisa Teija Tiilikainen, johtaja!

 

Lähetin tutkijallenne Charly Salonius-Pasternakille twitterillä linkin, joka mielestäni on täyttä asiaa. Siinä Saksan entinen liittokansleri Helmut Schmidt pohtii nykyistä tilannetta EU:n ja Venäjän välillä. Juttu on mielestäni lukemisen arvoinen:

Eräs joulumuisto 70 vuoden takaa

”Enkeli taivaan lausui näin..” kajahti kirkossa komeasti.

 

Tämän 70 vuoden takaisen joulukertomuksen myötä haluan lähettää lämpimän joulutervehdyksen kaikille Uuden Suomen sivustojen lukijoille, kirjoittajille ja kommentaattoreille - sekä aivan erityisesti tämän kaiken mahdollistajalle, Niklas Herlinille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä