Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Uskomus

Vihreitä uskomuksia: Avioliiton rajaus miehen ja naisen väliseksi "syrjintää"

Väite "avioliiton pitäminen vain miehen ja naisen liittona on syrjintää" on taustaltaan vihervasemmistolaista ideologiaa.  

Ookko nää viälä henkissä?

Slaavilaismelankoliseen mieleemme on istutettu vuosikymmeniä, että positiivisuus on pessusta, pessimisti ei pety. Suomessa vaikeneminen on kultaa ja onnea kätketään viinan sekä kansanlaulujen voimalla. Tyhjännaurajista varoitellaan kuin susista 1800-luvun pihapattoolla ja innostuminen on saanut oman mielialahäriökoodinsa. 

Sosiaaliturva ei tee laiskuria

Talouselämä kirjoitti artikkelissaan 21.10.2015 kuinka sosiaaliturva ei tee ihmisestä laiskuria. Uutinen perustuu asiasta tehtyyn tutkimukseen. Tämä on siis yleinen uskomus, mutta tutkimukset eli tieteellinen fakta eivät tue tätä väitettä. Tämähän asia selviää jo ihan alkeellisella loogisella ajattelulla, mutta ihmisten tyhmyyden vuoksi sitäkin on hyvä tutkia.

Olemmeko fundamentalisteja?

 

Perinteisesti fundamentalismilla tarkoitetaan uskontoon tai poliittiseen ideologiaan liittyvää ilmiötä, jossa pyritään palaamaan johonkin alkuperäiseen väittämään ja näkemykseen sekä oikaisemaan sellaiset uudemmat piirteet, joiden katsotaan hämärtävän koettua totuutta.

Kuinka voimme jatkaa yhdessä?

Ehkä helpoin tapa saada riita aikaan on se, että väittää tietävänsä asian jota ei voi tietää. Toisin sanoen laajentaa oman uskomuksensa yleiseksi tiedoksi. Kun olettaa, että oma uskomus on tietoa ja totta, niin ne jotka eivät ajattele samoin, ovat tyhmiä tai valehtelijoita. Tästä asetelmasta hyvänä esimerkkinä on Sukupuolineutraalin avioliittolain syntyprosessi. Näidenkin vastapuolien pitäisi voida jatkaa yhdessä eteenpäin elämäänsä Suomessa.

 

Ohjelmointia koko elämä

Tietoisella tasolla ymmärrämme kyllä, että kaikki näkemämme, kuulemamme, ja kokemamme on meidän oman elämämme ohjelmointia.

 

Suuret tietokeskukset ovat kuin muurahaispesiä. Siellä käy vilinä, kun siirretään viruksen saanut tietokanta oikeaan suuntaan. Se virus on se väärä mielipide. Jokaiseen sivustoon ujutetaan linkkejä, jotka ilmeisesti eivät edusta sivustojen ideologiaa. Hämärtävää manipulointia kansan kielellä, mutta tarkkaa ohjelmointia. Jokaisen tietokoneen sivusto heittää aivan omia sivujaan esiin ensin, eli google tulokset ovat kaikilla erinäköisiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä